U INDONEZIJI PREDSTAVLJEN PRVI RESTORAN SA NULTIM OTPADOM

Uklanjanje otpada od hrane je težak zadatak za sve restoran širom sveta. Ali, jedan novi restoran na Baliju je implementirao različite strateške metode kako bi postao prvi restoran bez otpada u Indoneziji.

Pored toga što služi samo hranu uzgojenu iz održivih izvora, ostatke hrane daje lokalnim farmama, a potpuno je sagrađen od recikliranih materijala.

Nameštaj u restoranu je napravljen od drveta, i starih, tapaciranih sedišta motora. Pod je napravljen od cementne mešavine, koju čine slomljene ploče i staklo. Jelovnici su odštampani na recikliranom papiru.

Impresivna je posvećenost restorana da sarađuje sa lokalnim ribarima i farmerima i tako obezbeđuje održivu opciju menija.
Zaposleni u restoranu pažljivo odvajaju organski i neorganski otpad i koriste različite metode za ponovnu upotrebu ostataka hrane. Ono što ne ode na farme, kompostira se na licu mesta.

E2 portal (Inhabitat)