Uklanjanje otpada od hrane je težak zadatak za sve restoran širom sveta. Ali, jedan novi restoran na Baliju je implementirao različite strateške metode kako bi postao prvi restoran bez otpada u Indoneziji.
Pored toga što služi samo hranu uzgojenu iz održivih izvora, ostatke hrane daje lokalnim farmama, a potpuno je sagrađen od recikliranih materijala.
Nameštaj u restoranu je napravljen od drveta, i starih, tapaciranih sedišta motora. Pod je napravljen od cementne mešavine, koju čine slomljene ploče i staklo. Jelovnici su odštampani na recikliranom papiru.
Impresivna je posvećenost restorana da sarađuje sa lokalnim ribarima i farmerima i tako obezbeđuje održivu opciju menija.
Zaposleni u restoranu pažljivo odvajaju organski i neorganski otpad i koriste različite metode za ponovnu upotrebu ostataka hrane. Ono što ne ode na farme, kompostira se na licu mesta.
E2 portal (Inhabitat)