KONFERENCIJA OIE SRBIJA 2024

Konferencija OIE SRBIJA 2024 će biti održana 23. i 24. septembra u etno kompleksu Vrdnička kula u Vrdniku.

Konferenciju, koja će okupiti najznačajnije predstavnike zelene energije Srbije i regiona, tradicionalno, po četvrti put organizuje Udruženje Obnovljivi izvori energije Srbije.

Počinje 23. septembra u 11.30 časova svečanim obraćanjem ministarke rudarstva i energetike Republike Srbije Dubravke Đedović Handanović.

Radni deo konferencije počinje u 12.30 časova panel diskusijom „Izazovi integracija OIE u elektroenergetski sistem“, a prvog dana konferencije razgovaraće se o razvoju energije vetra, izazovima sa kojima se suočavaju pobednici prvih aukcija, ali i spremnosti za drugi krug aukcija, kao i stavu akademske zajednice prema zelenoj energiji i obrazovanju mladih za OIE sektor.

Drugog dana, panel diskusije počinju u 10 časova temom „Izazovi finansiranja i osiguranja OIE projekata“, a diskutovaće se i o e-mobilnosti, solarnoj energiji, dok konferenciju tradicionalno zatvara panel o tržištu električne energije.

Među 40 panelista i moderatora nalaze se predstavnici najvažnijih državnih i međunarodnih institucija, investitora i proizvođača opreme, kao i domaćih banaka koje se bave finansiranjem OIE projekata, advokata, konsultantskih kuća.

E2 portal