06.09.2018

Vojvođanski klaster organske poljoprivrede u saradanji sa Regionalnom privrednom komorom Južnobačkog upravnog okruga organizuje manifestaciju Organska ulica Grada Novog Sada 15. i 16. septembra u periodu od 8 do 13 časova, najavljeno je na sajtu Privredne komore Srbije (PKS).

Pročitaj više:
28.08.2017

Ova bočica od nerđajućeg čelika testira vodu na zagađivače, i ako su prisutni, brzo ih uklanja da bi voda bila bezbedna za piće.

Pročitaj više:
22.04.2015

Francuski lanac supermarketa Karfur pridružio se borbi protiv rasipanja hrane produživši rok trajanja za više od 300 proizvoda

Bivši francuski ministar za poljoprivredu Gijom Garo predložio je francuskoj vladi 36 mera u borbi protiv rasipanja hrane, među kojima je i ova o produženju roka trajanja pojedinih prehrambenih proizvoda, prenosi list Figaro.

Pročitaj više:
15.04.2015

Da li u prodavnici čitate etikete kada kupujete neki proizvod? Ako to do sada niste radili, trebalo bi da počnete, jer se u prehrambenim proizvodima često nalazi veliki broj emulgatora, konzervansa i stabilizatora, koji su u velikoj količini štetni po zdravlje.

Pročitaj više:
23.03.2015

Novi Nacrt zakona o genetski modifikovanim organizmima je gotov, ali se čuva u tajnosti, saznaju "Novosti". Njime će biti omogućen slobodan promet ovakvih proizvoda u Srbiji. Prodaja robe sa "ukrštenim genima", inače je i uslov za ulazak naše zemlje u Svetsku trgovinsku organizaciju, zbog čega su nas i odbili pre dve godine. S druge strane, nadležna ministarstva poljoprivrede i trgovine zvanično kažu da se novim zakonom o GMO, zasad, ne bave.

Pročitaj više:
Povratak na vrh