28.08.2017

Ova bočica od nerđajućeg čelika testira vodu na zagađivače, i ako su prisutni, brzo ih uklanja da bi voda bila bezbedna za piće.

Pročitaj više:
22.04.2015

Francuski lanac supermarketa Karfur pridružio se borbi protiv rasipanja hrane produživši rok trajanja za više od 300 proizvoda

Bivši francuski ministar za poljoprivredu Gijom Garo predložio je francuskoj vladi 36 mera u borbi protiv rasipanja hrane, među kojima je i ova o produženju roka trajanja pojedinih prehrambenih proizvoda, prenosi list Figaro.

Pročitaj više:
15.04.2015

Da li u prodavnici čitate etikete kada kupujete neki proizvod? Ako to do sada niste radili, trebalo bi da počnete, jer se u prehrambenim proizvodima često nalazi veliki broj emulgatora, konzervansa i stabilizatora, koji su u velikoj količini štetni po zdravlje.

Pročitaj više:
23.03.2015

Novi Nacrt zakona o genetski modifikovanim organizmima je gotov, ali se čuva u tajnosti, saznaju "Novosti". Njime će biti omogućen slobodan promet ovakvih proizvoda u Srbiji. Prodaja robe sa "ukrštenim genima", inače je i uslov za ulazak naše zemlje u Svetsku trgovinsku organizaciju, zbog čega su nas i odbili pre dve godine. S druge strane, nadležna ministarstva poljoprivrede i trgovine zvanično kažu da se novim zakonom o GMO, zasad, ne bave.

Pročitaj više:
01.03.2015

Svake godine svetska organizacija pod nazivom Enivrolmental Working Group (EWG) objavljuje listu povrća i voća koje u sebi sadrži najviše i najmanje pesticida.
Već pedeset godina na vrhu ove liste, jabuke su na prvom mestu kao namirnice koje sadrže najviše pesticida, jer se obično prskaju pre i posle berbe da bi što duže ostale sveže.
Drugu godinu zaredom na čelu liste "najčistijih" namirnica je avokado kome su pesticidi nađeni na svega jedan odsto uzoraka.

Pročitaj više:
Povratak na vrh