APSAJKLING (UPCYCLING)
06 novembar 2017

Apsajkling (Upcycling) je proces sličan reciklaži, ali za razliku od reciklaže, ovde se od nečeg starog dobija novo, tako što se to staro u celosti koristi, ne razlaže se da bi se dobio novi materijal, i ne ustinjava se. Na taj način, novi predmet dobija veću vrednost.


Trend apsajklinga se širi iz dana u dan. Većinu starih stvari koje posedujete, a ne znate više šta biste sa njima, možete putem ove metode da pretvorite u nove stvari.
Staru snoubord dasku možete da iskoristite kao naslon za stolicu. Stari kofer možete da tapacirate, i da mu dodate nogice, i da posluži kao fotelja.


Ako ste kreativni i imate dovoljno vremena, od stare odeće takođe možete svašta da napravite. Stari džemper možete npr.da iskoristite i da presvučete stolicu. Isto tako, što se tiče uređenja spoljašnjeg prostora, stare gumene čizme možete da iskoristite kao „saksiju“ za cveće, ili možete da u antičku stolicu „zasadite“ cveće.


Ideja je zaista mnogo, a apsajkling je trenutno veoma popularan u svetu kod mladih dizajnera. Na taj način oni štite životnu sredinu, i štede na drugim sirovinama. Apsajkling je ekološki pogodan način da stvorite nešto originalno za vaš dom. Uz malo truda i kreativnosti, vaš unutrašnji prostor i bašta, mogu od starih predmeta da dobiju nove, sa ličnim pečatom.


E2 vesti

Povratak na vrh