04.12.2018

Grejanje doma tokom zime je jedno od najvećih troškova za domaćinstvo. Prema nekim istraživanjima, oko 40% potrošene energije ode na grejanje. I dok troškovi energije rastu, poboljšana energetska efikasnost sistema za grejanje kompenzuje cenu energije.

Pročitaj više:
27.11.2018

Fond za zaštitu okoline Hrvatske raspisao je konkurs za nabavku sistema za centralno grejanje čije je pogonsko gorivo biomasa - drva ili pelet.

Pročitaj više:
11.09.2018

Solarni koncentratori koji mogu da omoguće besplatno grejanje za celu Srbiju, bežični prenos struje, dobijanje pitke vode iz morske, nafte iz biomase, samo su neki od projekata profesora Vladana Petrovića za koje Srbija nije zainteresovana. Za razliku od stranaca..., piše Sputnik.

Pročitaj više:
11.09.2018

U većem delu zemlje potražnja za ogrevnim drvetom je, kažu, dvostruko veća nego lane. To ne čudi, jer je grejanje na drva godinama najjeftinije. Stručnjaci kažu da bi moglo biti i 20% jeftinije da se pravilno koristi.

Pročitaj više:
10.09.2018

Eco-friendly kuhinja počinje zdravom ishranom, ali se tu ne završava. Pripema zdrave hrane, korišćenje opreme napravljene od održivih materijala, izbegavanje otrovnih hemikalija, je takođe važno ako želite da imate „zdravu“ kuhinju. Na sreću, čineći pravi izbor za vašu dobrobit je takođe dobro i za vaš džep, ali i za planetu.

Pročitaj više:
Povratak na vrh