VW e-kombi ID BUZZ
05 januar 2018

Volkswagen gaji električne aspiracije, i želi da to svet zna. U Volkswagenu bi želeli i da svet što pre zaboravi "Dizelgejt" kada je kompanija prodala 11 miliona automobila dizajniranih da varaju na testovima štetnih emisija gasova. Sada žele da se udalje od prljavog dizela i krenu sa baterijama i planom uvođenja na tržište 30 novih električnih modela do 2025.

U skladu sa novim ambicijama nemački proizvođač je dizajnirao tri konceptualna modela nazvana ID familijom koja uključuju: hečbek, krosover SUV, i što je i najinteresatnije, elektronsko vaskrsnuće čuvenog Volkswagen-ovog mikrobusa. Kompanija je nedavno predstavila ova tri modela u hipijevskom raju, plaži Venis (Venice beach) u Kaliforniji, SAD.

e2 transport vw mikrobus 2022 unutraDve tone težak, žuti kombi pod imenom ID Buzz sa neobičnim pravouganim volanom i prednjim sedištima koja se okreću unazad bio je pravi hit za one srećnije koji su imali prilike da ga provozaju. Buzz će se pojaviti u prodaji 2022. godine.

Pre toga će se desiti proizvodnja verzije ID Crozz, krosovera koji će u prodajne salone stići u 2020. Treći stub ID porodice, dolazi u 2019. ali neće stići na američke obale.

Za one koji se pitaju gde će puniti svoje električno hipi-vozilo, dobra vest je da je kao deo dogovora nakon "Dizelgejta" Volkswagen u obavezi da investira u mrežu za punjenje električnih vozila. Tako da kada novi model stigne na tržište, ne samo da će izgledati lepo i otkačeno već će biti i stvarno koristan i upotrebljiv.

e2 transport vw ID family

 

 

 

 

 

 

E2 vesti   (Wired)

Povratak na vrh