14.09.2018

Uskoro će se u Google Street vozilima naći senzori za kvalitet vazduha, koji će testirati zagađenost u gradovima širom sveta. Prvi senzori će biti ugrađeni u automobile u Meksiko Sitiju, Hjustonu i Sidneju.

Pročitaj više:
10.09.2018

Zelena vozila, čista vozila ili ekološki prihvatljiva vozila su motorna vozila koja proizvode znatno manje štetnih uticaja na okolinu, u odnosu na tradicionalna vozila sa motorima sa unutrašnjim sagorevanjem, i koja koriste goriva na benzin i dizel, ili alternativna goriva.

Pročitaj više:
03.09.2018

Planovi „Ubera“ su da se kompanija fokusira na električne skutere i bicikle, a manje na automobile. Direktor kompanije Dara Kosrovšahi smatra da će individualni vidovi transporta bolje prilagođeni vožnji u gradovima.

Pročitaj više:
30.08.2018

Švedska je predstavila put koji je sposoban da napuni baterije vozila koja se voze po njemu.Put dug dva kilometra povezuje aerodrom Arlanda u Stokholmu do jednog mesta van grada, a dok automobil ide putem, on će napuniti bateriju električnog automobila.

Pročitaj više:
07.08.2018

Stanovnici nekih gradova u Rusiji sada mogu i benzin da kupuju onlajn, pošto dva startapa nude isporuku goriva direktno do mesta na kojem je parkiran automobil.

Pročitaj više:
Povratak na vrh