15.11.2017

Putnici bi mogli u budućnosti bi se oslobode teskobe i nervoze zbog saobraćajnih zagušenja, ako planovi Ubera za pokretanje letećeg taksija urode ploodom.Kompanija, koja putem aplikacije na pametnim telefonima povezuje vozače i korisnike, predstavila je danas projekat elegantne, futurističke letelice koju će, kako se nada, početi da koristi za demonstracione letove 2020. godine, a u program deljenja vožnje uvesti do 2028, javlja agencija AP.

Pročitaj više:
31.10.2017

Zasnovano na strukturi proizvodnje električne energije EU iz 2015. godine, električna vozila (EV), ako se pogleda samo gorivo koje ih pokreće, emituju upola manje ugljen-dioksida od klasičnih automobila. Ali, ako se analiza proširi na celokupni životni vek EV (baterije, motor, školjka), klimatski uticaj dizel vozila je 230 odsto veći od električnih.

Pročitaj više:
29.09.2017

Sa naglim razvojem informacionih tehnologija i povezivosti automobila na Internet, ali i sa očekivanom ekspanzijom vozila na električni pogon, koncepcija auto-servisa, kakav je on danas, mogla bi dramatično da se promeni.

Pročitaj više:
28.09.2017

Niskobudžetni avioprevoznik EasyJet radi na razvoju električnih aviona koje bi mogao da uvrsti u svoju flotu u narednoj deceniji, saopštila je te kompanija.

Pročitaj više:
15.09.2017

Hrvatske vlasti planiraju da ponovo uvedu subvencije za kupovinu električnih vozila od 2018. godine, najavio je vršilac dužnosti Fonda za zaštitu okoline i energetsku efikasnost Hrvatske Ljubomir Majdandžić na konferenciji u Zagrebu. Stručnjaci koji su učestvovali na konferenciji pod nazivom “Uticaj tehnologije na razvoj mobilnosti” su izjavili da subvencije verovatno neće biti isplaćivane za kupovinu hibridna vozila.

Pročitaj više:
Povratak na vrh