11.01.2018

Prvi punjač za električne automobile u Novom Sadu, postavljen  je nedavno na parkingu na adresi Bulevar cara Lazara 7, a investicija  Parking servisa i „Procredit“ banke, vredna je između hiljadu i dve hiljade evra. Reč je o šestom ovakvom punjaču u Srbiji.

Pročitaj više:
05.01.2018

Volkswagen gaji električne aspiracije, i želi da to svet zna. U Volkswagenu bi želeli i da svet što pre zaboravi "Dizelgejt" kada je kompanija prodala 11 miliona automobila dizajniranih da varaju na testovima štetnih emisija gasova. Sada žele da se udalje od prljavog dizela i krenu sa baterijama i planom uvođenja na tržište 30 novih električnih modela do 2025.

Pročitaj više:
15.12.2017

Srećni Britanci bi uskoro mogli da se voze super brzim vozovima čija unutrašnjost podseća na luksuzne avione. Uzimajući upravo vazduhoplovne letelice kao inspiraciju, stručnjaci su dizajnirali i razvili voz pod nazivom Aerolajner 3000, prvi dvospratni brzi voz za Veliku Britaniju. Ovaj inovativni i ultra lagani dizajn bi doveo do povećanja kapaciteta  za 30% postojeće infrastrukture britanskih železnica.

Pročitaj više:
30.11.2017

Kina je zvanično u rad pustila voz koji se ne kreće po šinama, nego po virtuelnoj pruzi.

Predstavljen je u južnoj provinciji Hunan i dugačak je 32 metra, pokreće ga električna energija, a može da preveze 307 putnika, objavila je državna televizija CCTV.

Pročitaj više:
15.11.2017

Putnici bi mogli u budućnosti bi se oslobode teskobe i nervoze zbog saobraćajnih zagušenja, ako planovi Ubera za pokretanje letećeg taksija urode ploodom.Kompanija, koja putem aplikacije na pametnim telefonima povezuje vozače i korisnike, predstavila je danas projekat elegantne, futurističke letelice koju će, kako se nada, početi da koristi za demonstracione letove 2020. godine, a u program deljenja vožnje uvesti do 2028, javlja agencija AP.

Pročitaj više:
Povratak na vrh