15.11.2018

Bečko gradsko saobraćajno preduzeće “Wiener Linien” (Bečke linije) je pionir u Evropi sa uspostavom električnih autobusa.

Pročitaj više:
30.10.2018

Na Međunarodni dan beskućnika, organizacija Adra objavila je da DrumoDom uskoro počinje rad posle godinu dana priprema. DrumoDom će biti namenjen svima u Beogradu koji su u situaciji beskućništva. Reč je o specijalno adaptiranom autobusu koji će posećivati mesta gde ovi naši sugrađani borave i obezbediti im besplatno tuširanje, toalete, šišanje, pranje veša, i priliku za razgovor.

Pročitaj više:
16.10.2018

Francuska planira da pokrene velike napore da trostruko poveća broj bicikala na ulicama u narednih 7 godina. Akcija će obuhvatiti izgradnju biciklističkih staza, finansijske podsticaje da se što više ljudi okrene vožnji bicikla i da se smanji krađa istih.

Pročitaj više:
16.10.2018

Prvi vozovi na vodonik su imali svoj debi u severnoj Nemačkoj. Pre mesec dana su dve lokomotive na vodonik prevozile putnike. Efikasni vozovi su proizvedeni u Francuskoj, od strane transportnih inženjera u Alstomu, koji stoje i iza brzog voza TGV u Francuskoj.

Pročitaj više:
12.10.2018

Avion kompanije Virgin Atlantic koji leti od Orlanda do Londona, postao je prvi komercijalni let koji koristi mlazno gorivo, delimično napravljeno od recikliranog industrijskog otpada.

Pročitaj više:
Povratak na vrh