10.07.2018

Proizvođač pneumatika Michelin traži način da, umesto sastojaka koji se dobijaju iz nafte, u izradi guma koristi strugotinu od drveta.

Pročitaj više:
26.06.2018

Garaža Obilićev venac dobila je Parksmart sertifikat i tako postala prva "zelena garaža" u Evropi. Kriterijume za dobijanje ovog sertifikata ispunjava još samo 17 garaža na svetu, saopšteno je iz JKP Parking servis Beograd.

Pročitaj više:
22.06.2018

Holandsko Ministarstvo infrastrukture i upravljanja predložilo je novčanu naknadu za bicikliste koji na posao putuju na dva točka, prenosi „Frans 24“.

„Izađimo iz automobila i sednimo na bicikle. Cilj nam je pridobijemo još 200.000 ljudi koji će na biciklima napravili tri milijarde kilometara više“, objavila je Stientje van Veldhoven, zamenica ministarke infrastrukture.

Pročitaj više:
13.06.2018

Bulevar Nikole Tesle, ulice Marka Čelebonovića i Omladinskih brigada, kao i Južni bulevar i Višnjička ubuduće će biti neprekidno snimane. U njihov asfalt biće ugrađeni automatski brojači saobraćaja. Ove ulice od strateškog su značaja za planiranje razvoja saobraćajnog sistema i bitne su za operativno upravljanje saobraćajnim tokovima na uličnoj mreži Beograda.

Pročitaj više:
04.06.2018

Kompanija ABB ima bogato iskustvo na svim vrstama projekata, od malih instalacija na tehnički pogodnim površinama do inovativnih gradskih sistema brzog punjenja. Stečeno znanje i uspešna saradnja sa kupcima omogućavaju jednom od lidera u tehnološkim inovacijama da razvije niz novih rešenja za ekološki prihvatljive transportne sisteme.

Pročitaj više:
Povratak na vrh