Broj 42 avg/sep 2018

42-250

Poštovani čitaoci, pred vama je četrdeset drugi E2 magazina - prvog online magazina o energetskoj efikasnosti koji svaki drugi mesec možete besplatno da pročitate.

Na portalu E2.rs možete dobiti najnovije informacije u rubrici E2 vesti dok članke o najaktuelnijim temama možete pročitati u rubrici E2 magazin - najnoviji broj magazina možete „prelistati“, sačuvati na svom računaru ili poslati svojim prijateljima.

Fokus u ovom broju nam je na borbi protiv plastičnog otpada, koji ozbiljno preti da uništi sav morski život, ali i okolinu oko nas. Postavlja se pitanje dokle ćemo svesno da uništavamo životnu sredinu, i kada ćemo da „presečemo“ i krenemo u borbu protiv plastike. Prvi korak koji ćemo da preduzmemo je da sortiramo i recikliramo otpad, a odnedavno je u Srbiji počela naplata plastičnih kesa. Ne kupujte kese, nego nosite vaše platnene kese i torbe.

Standardna tema u svakom broju je Zelena kuća meseca, ovog puta vam predstavljamo kuću koja se nalazi u Australiji. Bezbroj puta smo vam davali savete za uštedu energije, a sada možete malo detaljnije da pročitate na koji način možete da štedite energiju dok ste na radnom mstu.

Sve više zemalja u svetu se okreće solarnoj energiji, pa vam predstavljamo kojih 5 zemalja na svetu je i najviše proizvodi.

Ako planirate renoviranje kuće, pročitajte naše predloge koje doba godine je najpovoljnije da sprovedete ideje u dela.

E2 urednički tim

 

Povratak na vrh