27.10.2017

Pucanje ekrana prenosnih uređaja uskoro bi moglo da postane prošlost, pošto su britanski naučnici izumeli jefitn, fleksibilni displej od srebra i grafena. Naučnici sa Univerziteta u Saseksu otkrili su da je moguće kombinovati grafen, materijal napravljen od jednog sloja ugljenikovih atoma, sa srebrnim nano žicama kako bi se napravio displej koji izgleda uobičajeno, ali ima veću otpornost.

Pročitaj više:
25.10.2017

Kineski naučnici razvijaju supermoćni kompjuter koji će moći da obavi kvintilion (milijardu milijardi) operacija u sekundi i ovdašnji naučnici tvrde da će to biti najmoćnija „mašina“ u svetu.Kompjuter je već nazvan „Tjenhe 3“, a njegov dolazak najavio je novinarima na marginama 19. Nacionalnog kongresa Komunističke partije Kine Meng Sjangfej, jedan od šefova Nacionalnog superkompjuterskog centra.

Pročitaj više:
24.10.2017

Prototip prve grčke litijum-jonske pametne baterije za domaćinstva biće spreman u februaru naredne godine, najavio je Vasilis Nikolopulos, prvi čovek i suvlasnik grčke firme Intelen u izjavi za radio stanicu novinske agnecije ANA, “Praktino 104.9”.

Pročitaj više:
05.10.2017

Tim stručnjaka sa Univerziteta Kingston i Notingem stvorio je program koji mapira 3D verziju lica na osnovu samo jedne fotografije. Takozvani 3D selfi nastaje pomoću veštačke inteligencije koja prepoznaje različite karakteristike na ravnoj slici i potom ih rekonfiguriše u 3D model.

Pročitaj više:
03.10.2017

Kompanija Tesla poslala je hiljade paketa baterija u Portoriku koji je pogođen snažnim uraganom Maria i koji već 13 dana nema struje.

Pročitaj više:
Povratak na vrh