17.10.2018

Mobilna aplikacija Glook za samo tri meseca od kada je plasirana u Srbiji postala je jedna od najtraženijih, a jedan od njenih tvoraca, suvlasnik kompanije Run Croatia Berislav Sokač kaže da je jedinstvena u svetu i da ima potencijal da postane "svetska klasa".

Pročitaj više:
15.10.2018

Zbog užurbanog načina života, obima posla i obaveza kojima je moderan čovek izložen, za kuvanje hrane ima sve manje vremena, pa su dvojica inovatora iz Splita, Dražen Drnas i Đulijan Nole, izumeli robota koji sprema ručak dok ste na poslu, štetate psa ili čekate dete iz škole.

Pročitaj više:
05.09.2018

OŠ “Radoje Domanović” prva je škola u Nišu, a po svemu sudeći i u Srbiji, koja je uvela zonu bez mobilnih telefona u svojim prostorijama i dvorištu, unutar koje nije dozvoljeno korišćenje ovih uređaja ni deci ni nastavnicima.

Pročitaj više:
30.08.2018

IFA 2018- Sajam potrošačke elektronike, Google je iskoristio da prezentuje Google Home seriju uređaja, koja razume i govori nemački i za Sajam je osmišljen veliki broj "aktivacija" tokom kojih će se stotine hiljada posetilaca uveriti u mogućnosti Google Assistant-a na tom jeziku, ali i naučiti kako drugi uređaji funkcionišu zajedno sa tim digitalnim asistentom.

Pročitaj više:
27.08.2018

Sistem u kojem novac na račun primaoca "leže" u istom trenutku kada kupac obavi plaćanje, u Srbiji bi trebalo da zaživi 22. oktobra. Novac menja vlasnika u trenutku davanja naloga za plaćanje, pa će računi moći da se plaćaju i noću, vikendom i praznikom, a dug će biti namiren istog trenutka, bez negativnih posledica po kupca u vidu isključivanja telefona zbog kašnjenja sa računom, naprimer.

Pročitaj više:
Povratak na vrh