18.03.2018

Srbija će dobiti prvu digitalnu farmu,u mestu Krivaja pored Bačke Topole. Digitalna farma je jedinstveni prostor koji ima za cilj da podrži digitalnu transformaciju poljoprivrede u Srbiji, regionu i Evropi, i da premosti jaz između nauke i poljoprivrednika, a biće otvorena 20. marta.

Pročitaj više:
05.03.2018

Microsoft kupuje solarnu energiju sa krovova širom Singapura kako bi omogućio rad svojih data centara. Potpisali su dvadesetogodišnji dogovor sa singapurskom kompanijom Sunseap.

Pročitaj više:
26.12.2017

Internet je danas na svakom uglu. Gde god dođemo tražimo možemo li se "zakačiti" i surfovati - bilo u kafiću, autobusu, pa čak i na ulici. Međutim, ono što se često događa je slaba brzina prenosa podataka i to je stvar koja užasno nervira.

Pročitaj više:
15.12.2017

Japanska kompanija Taisen razvila je poseban dron sa neobičnim zadatkom, da radnike koji na poslu ostaju prekovremeno tera sa radnog mesta.

To je, inače, jedna od napornih i po zdravlje i život opasnih navika radnika u Japanu, koji preteruju sa prekovremenim radom, što je inače deo tamošnje radne kulture.

Pročitaj više:
13.12.2017

Na dvogodišnjicu potpisivanja Pariskog sporazuma o klimi, u Parizu se sastaju predstavnici svetskih vlada, poslovni ljudi i mnogobrojne građanske inicijative, kako bi razgovarali o jednom od najvažnijih pitanja i mogućnostima koje ono sa sobom pokreće – klimatskim promenama.

Pročitaj više:
Povratak na vrh