12.07.2018

Podavalska naselja, kao i gradski deo opštine Voždovac, uskoro bi trebalo da dobiju nova autobuska stajališta. Ova lokalna samouprava ima u planu da nabavi i postavi nove "pametne pečurke", na kojima će putnici dok čekaju prevoz moći da napune mobilne telefone i povežu se na bežični internet.

Pročitaj više:
10.07.2018

Nikola Tesla je još uvek živ u Silicijumskoj dolini i posetiocima pruža besplatan wi-fi kroz jednu od svojih bežičnih sijalica.

Pročitaj više:
09.07.2018

Grupa stručnjaka iz Južne Koreje objavila je da je razvila providni senzor otiska prsta za mobilne telefone koji može da meri i pritisak i temperaturu.

Senzori otiska prsta veoma su popularan način za biometrijsko prepoznavanje korisnika na mobilnim telefonima i laptopovima.

Pročitaj više:
21.05.2018

Tehnologija proizvodnje lekova napreduje iz dana u dan tako da je sva prilika da ćemo za nepunih desetak godina odlaziti u apoteku po lek koji će nam na licu mesta odštampati u odgovarajućoj dozi, obliku, ukusu i sastavu. Reč je o 3D tehnologiji štampanja pomoću koje, osim što može da se "odštampa" čitava zgrada, može da se napravi i lek.

Pročitaj više:
14.05.2018

Vodite računa gde držite svoj mobilni telefon. Ovo su mesta gde on nikako ne bi trebalo da bude.

Pročitaj više:
Povratak na vrh