Grad Beograd izradio priručnik o energetskoj efikasnosti u stambenim zgradama i kućama
06 mart 2018

U okviru međunarodnog projekta Akcelerator efikasnosti u zgradama (BEA) koji su u partnerstvu uspešno realizovali Grad Beograd, Program UN za životnu sredinu i Svetski institut za resurse, izrađen je Priručnik o energetskoj efikasnosti u stambenim zgradama i kućama.

Ovaj pravilnik namenjen je prvenstveno građanima, tj. stanarima stambenih zgrada i individualnih objekata, prenosi sajt Grada Beograda.

Priručnik sadrži opis stanja energetske efikasnosti u zgradama u Beogradu, kao i detaljno opisane mere koje građani mogu da preduzimaju na energetskoj sanaciji svojih objekata, sa procedurama.

Mere energetske efikasnosti obuhvataju arhitektonsko-građevinske mere na omotaču objekta, ali i mere čiji je cilj rekonstrukcija ili zamena instalacija grejanja i hlađenja, zatim zamenu osvetljenja, promene u ponašanju korisnika...

Cilj ovog Priručnika, navodi se, je da građanima približi i olakša proces energetskog sređivanja svoje zgrade, uz smanjenje troškova za energiju i zadržavanje ili povećanje postojećeg nivoa komfora. Ove mere, dodaje se, značajno doprinose i smanjenju zagađenja vazduha u Beogradu.


E2 vesti   (Ekapija)

Povratak na vrh