06.03.2018

U okviru međunarodnog projekta Akcelerator efikasnosti u zgradama (BEA) koji su u partnerstvu uspešno realizovali Grad Beograd, Program UN za životnu sredinu i Svetski institut za resurse, izrađen je Priručnik o energetskoj efikasnosti u stambenim zgradama i kućama.

Pročitaj više:
07.02.2018

Arhitekta Majkl Rejnolds je poznat po uvođenju principa "zelene" arhitekture u građevini. Njegov najnoviji projekat je "zelena" osnovna škola, napravljena od prepravljenih materijala. Zgrada se nalazi van Buenos Airesa, a Rejnolds će podučavati učenike širom sveta o osnovama samoodržive arhitekture.

Pročitaj više:
06.02.2018

Prva 3D štampana kuća slobodne forme je na korak od ostvarenja. Dizajnirana od strane firme WATG Urban, nakon duge faze istraživanaja i razvoja, spremna je za predstavljanje. Ovaj futuristički dom će biti prvi takve vrste i predstavlja spoj zakrivljenih uglova i velikih prozora.

Pročitaj više:
26.01.2018

Energetska efikasnost je proces smanjenja potrošnje energije infrastrukture, objekata, zgrada, mašina, uređaja, proizvoda, usluga, poslovnih procesa, aktivnosti i transporta. Efikasnost je suprotno od otpada. Energetska efikasnost može da smanji troškove, poboljša konkurentnost, smanji negativan uticaj na životnu sredinu i poboljša kvalitet života.

Pročitaj više:
16.01.2018

Ambasada Ujedinjenih Arapskih Emirata je dobila LEED sertifikat srebrnog nivoa (silver) od strane GBCI (Green Business Certification Inc.) za poboljšanje performansi, efikasnost i pozitivan uticaj na životnu sredinu i na ljude. Ovo je prva zgrada u Srbiji sertifikovana najnovijom verzijom LEED standarda.

Pročitaj više:
Povratak na vrh