05.09.2018

Sredinom 80-ih godina prošlog veka, niskoenergetska zgrada je već bila zakonski potreban energetski standard za nove zgrade, koje su se gradile u Danskoj i Švedskoj.

Pročitaj više:
04.09.2018

Često se ljudi pitaju: „koje je najbolje vreme za renoviranje?“ Pravi odgovor bi bio: „Bilo koje vreme, bitno je da ste vi spremni na to.“

Pročitaj više:
30.08.2018

Svaki građevinski proizvod napravljen u Srbiji moraće da ima jasnu deklaraciju i znak da je proizveden u skladu sa međunarodnim i domaćim standardima, novine se predloga Zakona o građevinskim proizvodima koji je ušao u skupštinsku proceduru.

Pročitaj više:
11.08.2018

Na predlog Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Vlada Srbije usvojila Predlog zakona o građevinskim proizvodima, koji će prvi put na jedinstven način urediti ovu oblast i uskladiti je po svemu sa standardima i najboljom praksom EU.

Pročitaj više:
31.07.2018


U Srbiji je veliki broj zgrada energetski neefikasan naročito kada je reč o stambenim zgradama. Na nedavno održanoj tribini „Energetska (ne)efikasnost u Srbiji - neophodnost i izazovi"  istaknuto je da potrošnja energije u zgradama predstavlja 36 odsto ukupne potrošnje u Srbiji.

Pročitaj više:
Povratak na vrh