25.04.2018

U Evropi su tokom 2017. godine na morima instalirane nove vetroelektrane kapaciteta 3.1 gigavata, čime je ukupan kapacitet povećan za 25% za samo jednu godinu. Sada je kapacitet svih priobalnih vetroelektrana 15.8 gigavata, navodi se u podacima udruženja vetroindustrije WindEurope.

Pročitaj više:
24.04.2018

Opština Velika Plana dobila je prve pametne solarne klupe, koje je obezbedila Telenor Fondacija u partnerstvu sa kompanijom EnGoPlanet koja ih je proizvela i uspešno pustila u rad.

Pametne klupe se napajaju solarnom energijom i dostupne su 24 sata, bez obzira na vremenske uslove.

Pročitaj više:
23.04.2018

Sigurno ste do sada čuli za zelene zidove, a i videli iste. Zovu se još i živi zidovi, eko zidovi, vertikalne bašte; to su strukture zidova prekrivenih biljkama sa vertikalnim rastom, i mogu da se nalaze u otvorenom ili zatvorenom prostoru. Sve su popularniji u poslednje vreme, kako zvog svojih ekoloških, tako i zdravstvenih dobrobita, ali i privlačne estetike. Međutim, nisu svi zeleni zidovi jednaki.

Pročitaj više:
23.04.2018

Solarno drvo u parku Bana Milosavljevića na kojem će od danas građani Banjaluke moći da pune svoje telefone i tablet uređaje, pušteno je u funkciju.

Pročitaj više:
17.04.2018

Američki i britanski naučnici slučajno su napravili enzim koji može da uništi plastiku, što bi moglo da pomogne u rešavanju globalnog problema te vrste zagađenja, saopšteno je u novoj studiji.

Pročitaj više:
Povratak na vrh