13.09.2018

Sajam Energetika 2018, godišnji regionalni skup kompanija, korporacija, preduzeća, institucija i profesionalaca u sektorima električne energije, uglja, nafte i gasa, obnovljivih izvora energije, energetske efikasnosti i rudarstva, biće održan od 3. do 5. oktobra na Beogradskom sajmu.

Pročitaj više:
04.09.2018

Mađarski dizajn studio Hello Wood se udružio sa gradom Budimpešta i oživeo je 24 sata dnevno zaboravljeni javni prostor kod gradskog parka. Ovaj privremeni park na solarni pogon je urbana intervencija sa upečatljivim uličnim nameštajem.

Pročitaj više:
05.07.2018

Ako ste neko ko se trudi da svoje okruženje napravi boljim mestom za život, to je veoma pohvalno. Veoma je lepo kada ljudi čuvaju prirodne resurse, ne zagađuju vazduh, a uz to utiču i na druge da ih prate u tim aktivnostima.

Pročitaj više:
02.07.2018

Istraživači na Univerzitetu države Džordžije kažu da su pronašli način za dobijanje struje "otimanjem" elektrona proizvedenih fotosintezom. Većina biljaka koristi energiju sunca putem takozvane fotosinteze.

Pročitaj više:
28.06.2018

Srpski startap Solagro ušao je sa svojom inovativnom presom za reciklažu u 15 najboljih startapova od ukupno 300 evropskih timova koji su se prijavili na prestižno PowerUP! takmičenje iz oblasti čiste tehnologije i energetske efikasnosti, u organizaciji evropske kompanije InnoEnergy.

Pročitaj više:
Povratak na vrh