17.11.2017

Američki proizvođač vozila na električni pogon prvobitno je najavio predstavljanje ovog električnog teretnog vozila za 26. oktobar, ali je zbog poteškoća u proizvodnji novog Modela 3 pažnja kompanije bila usmerena na taj putnički automobil, dok je premijera pomerena za 16. novembar u 20 časova po pacifičkom vremenu, odnosno 17. novembar u 5 časova po lokalnom vremenu.

Pročitaj više:
17.11.2017

Potencijali zelene ekonomije u Srbiji su veliki, i baš zbog toga je neophodan interdisciplinarni pristup i sinergija svih aktera u društvu na izgradnji zelenog kapitala, složili su se predstavnici državnog, civilnog i privatnog sektora, učesnici panela “Kako postati (zeleni) milioner?“ u okviru međunarodnog festivala Green Fest u Beogradu.

Pročitaj više:
05.11.2017


Preduzeće Eko Step Pellet otvorilo je u subotu (4. novembra 2017. godine) novi pogon za proizvodnju peleta u Petrovcu na Mlavi. Reč je o kompleksu gde je ranije već poslovala fabrika peleta.

Pročitaj više:
26.10.2017

Sredinom septembra Ikea je otvorila svoju energetski održivu prodavnicu nameštaja u Karstu kod Dizeldorfa.

Na putu da investira 1,5 milijardi dolara u vetar i solarnu energiju, najveći svetski proizvođač nameštaja IKEA pomaže korporativnom svetu ka održivom pristupu biznisu.

Pročitaj više:
12.09.2017

Pored Beograda, Dan bez automobila biće obeležen i u Novom Sadu 22. septembra, saopštili su organizatori akcije "Samo ne autom".

Akcija "Samo ne autom" održava se pod okriljem projekta Lokalni razvoj otporan na klimatske promene, čiji nosilac je Ministarstvo zaštite životne sredine uz podršku Programa UN za razvoj.

Pročitaj više:
Povratak na vrh