21.03.2018

U subotu 24. marta održaće se akcija Sat za našu planetu simboličnim gašenjem svetla od 20:30 do 21:30 časova. WWF održavanjem ove akcije želi da ukaže na posledice klimatskih promena, ali i moć pojedinca da doprinese njihovom ublažavanju.

Pročitaj više:
22.12.2017

Intervju sa g. Vladimirom Vasiljevićem, regionalnim predstavnikom prodaje francuskog proizvođača HUOT

Na ovogodišnjem Sajmu voda održanom od 15-17.novembra 2017. u beogradskoj BelExpo hali, tim E2 magazina imao je priliku da prisustvuje prezentaciji novog tipa proizvoda u industriji vodosnabdevanja – modularnog vodomernog šahta što je bio povod za razgovor sa predstavnikom prodaje francuskog proizvođača HUOT, g. Vladimirom Vasiljevićem.

Pročitaj više:
07.12.2017

Hemičari sa Univerziteta u Bristolu koristili su pivo kao glavni sastojak za proizvodnju održivog benzina. Oni tvrde da je potrebno da se stvore alternativna fosilna goriva, kako bi zamenila dizel i benzin.

Pročitaj više:
01.12.2017

Juče je u Starom dvoru održana prezentacija rezultata projekta „Cleaneo”, koji ima za cilj smanjenje buke i postizanje adekvatne razumljivosti u obrazovnim ustanovama.
Projekat, za koji je sporazum potpisan tokom avgusta meseca u Starom dvoru, rezultat je zajedničkog napora Grada Beograda, Laboratorije za akustiku Elektrotehničkog fakulteta i kompanija – donatora „Knauf”, „Knauf insulejšn” i „AMF”. Oprema je u proteklih šest meseci postavljena u jednu učionicu OŠ „Drinka Pavlović”, učionicu i hodnik Arhitektonske škole, kao i jednu sobu dnevnog boravka vrtića „Malecka”.

Pročitaj više:
17.11.2017

Američki proizvođač vozila na električni pogon prvobitno je najavio predstavljanje ovog električnog teretnog vozila za 26. oktobar, ali je zbog poteškoća u proizvodnji novog Modela 3 pažnja kompanije bila usmerena na taj putnički automobil, dok je premijera pomerena za 16. novembar u 20 časova po pacifičkom vremenu, odnosno 17. novembar u 5 časova po lokalnom vremenu.

Pročitaj više:
Povratak na vrh