05.07.2018

Ako ste neko ko se trudi da svoje okruženje napravi boljim mestom za život, to je veoma pohvalno. Veoma je lepo kada ljudi čuvaju prirodne resurse, ne zagađuju vazduh, a uz to utiču i na druge da ih prate u tim aktivnostima.

Pročitaj više:
02.07.2018

Istraživači na Univerzitetu države Džordžije kažu da su pronašli način za dobijanje struje "otimanjem" elektrona proizvedenih fotosintezom. Većina biljaka koristi energiju sunca putem takozvane fotosinteze.

Pročitaj više:
28.06.2018

Srpski startap Solagro ušao je sa svojom inovativnom presom za reciklažu u 15 najboljih startapova od ukupno 300 evropskih timova koji su se prijavili na prestižno PowerUP! takmičenje iz oblasti čiste tehnologije i energetske efikasnosti, u organizaciji evropske kompanije InnoEnergy.

Pročitaj više:
22.06.2018

Poslednjih godina tržište električne energije je u stalnom pokretu. Promenjeno ponašanje klijenata, konkurencija i digitalizacija donele su novu dinamiku unutar branše, pa je bečko energetsko preduzeće Wien Energie u potrazi za startap firmama u oblasti razvoja novih poslovnih modela i ove godine organizovalo konkurs Innovation Challenge 2018.

Pročitaj više:
01.06.2018

Startap projekat Solargo za olakšavanje procesa reciklaže pobednik je prvog PowerUp! takmičenja koje je pre dva dana održano u Srbiji u organizaciji Startita i evropske kompanije InnoEnergy koja umrežava i podstiče razvoj startapova iz oblasti energetike.

Pročitaj više:
Povratak na vrh